У Києві заарештували кошти російської компанії та передали мільйони гривень ЗСУ

Прокуратура передала на потреби ЗСУ понад 52 млн грн арештованих коштів чайної компанії

Столична прокуратура передала Збройним Силам України понад 52 мільйони гривень, вилучених у чайної компанії з російськими бенефіціарами. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Подільська окружна прокуратура міста Києва передала Збройним Силам України понад 52 мільйони гривень конфіскованих коштів в рамках розслідування кримінального провадження.

Розслідування показало, що компанії, які займалися виробництвом і продажем чаю в Києві та інших регіонах України, мали кінцевих бенефіціарних власників в особах резидентів Російської Федерації.

Діяльність цих компаній та підконтрольних ним суб'єктів господарювання розслідується на предмет причетності до фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та незаконне заволодіння майном.

Враховуючи, що основними бенефіціарами компанії є резиденти Російської Федерації, існує висока ймовірність того, що керівництво компанії ухвалюватиме рішення на шкоду державній безпеці України.

За клопотанням окружної прокуратури було накладено арешт на банківські рахунки зазначених товариств, а понад 52 млн грн, що знаходилися на них, перераховано Збройним Силам України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за матеріалами Центрального апарату СБУ.

Нагадуємо, що бізнес російського олігарха під Києвом знову переписали, щоб уникнути конфіскації. Міхаіл Гуцерієв, російський олігарх, який перебуває під українськими санкціями, вкотре переписав свій бізнес в Україні, щоб уникнути конфіскації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

25 січня 2023, 21:38

А взятку Лозинского тоже передали ВСУ? А так правильно, хоть чайку ребята попьют, пока им картошку по 22 грн/кг подвезут. На более дешёвую они не согласятся, начальство не велит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися