Через постійні відключення світла у Києві запасаються дровами (ФОТО)

Як триває процес та куди піде деревина, розповіли в мерії

У Києві встановили обладнання для заготівлі дров для пунктів обігріву. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передають "Коментарі".

За його словами, на базі Дарницького лісопаркового господарства почав працювати верстат для розколювання деревини. Завдяки цьому обладнанню в столиці із сухостійних і пошкоджених дерев заготовляють дрова. Запаси деревини використовуватимуть у пунктах обігріву під час тривалого відключення світла у Києві.

"Київ продовжує нарощувати запас міцності на випадок надзвичайної ситуації. Ми усвідомлюємо, що для ворога об’єкти критичної інфраструктури лишаються головною мішенню і ні на день не припиняємо роботу, щоб посилити спроможність систем життєдіяльності столиці, зокрема у разі тривалого відключення електроенергії", — прокоментував Пантелеєв.

Зараз у Києві працюють понад пів тисячі пунктів обігріву, близько 60 котельних обладнали генераторами, що дозволяє не вимикати опалення навіть під час відсутності електрики.

На базі Дарницького лісопаркового господарства потужний фінський дровокол може заготовити 20 кубометрів колотих дров за третину доби. Для вироблення аналогічного об’єму вручну знадобилося б п’ять робочих днів та десять працівників.

Нагадаємо, в Голосіївському парку Києва виявили масштабну незаконну порубку дерев. Причетних осіб встановлює слідство. Техніку зловмисників вилучено та доставлено на штрафмайданчик. Попередня оцінка шкоди заподіяної порушенням закону України про Природно-заповідний фонд становить 600 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Окрім того, кияни вимагають від столичної влади створити парк у Дарницькому районі Києва поруч з сміттєспалювального заводу, ТЕЦ та Бортницької станції аерації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції №11651 Олександр Супрун вважає, що у Києві на житловому масиві Осокорки необхідно створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися