Стало відомо, чому в Києві не скорочують комендантську годину

За словами представника КМВА, комендантська година та перевірки на блокпостах все ще необхідні

Декілька днів тому за наказом Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій Київ було виключено зі списку територій можливих бойових дій. Михайло Шаманов, представник Київської міської військової адміністрації, нагадав про це в ефірі "Громадського радіо".

Шаманов також зазначив, що бачив багато звернень та прохань про відміну чи скорочення комендантської години.

Однак, за його словами, необхідно розуміти, що вся територія України знаходиться у військовому стані, тобто війна продовжується. Ворожі ДРГ досі працюють у столиці. На початку повномасштабного вторгнення вони зосередилися на військових об'єктах та критичній інфраструктурі, але тепер вони відіграють роль коригувальників.

Тому, за словами Михайла Шаманова, комендантська година та перевірки на блокпостах необхідні для того, щоб контррозвідка, СБУ, Національна поліція, Національна гвардія та ЗСУ могли викрити російські ДРГ.

Раніше на Київщині виявили чотирьох осіб, які можуть бути причетні до ДРГ. Прикордонники на Київщині виявили чотирьох осіб, які можуть бути причетні до диверсійно-розвідувальних груп.

Нагадаємо, що комендантську годину на Київщині продовжено. Режим обмежень продовжили з 22 по 29 січня 2023 року за розпорядженням очільника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби на всій території регіону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися