На нові маршрути у Києві вийшли сучасні автобуси

Де курсуватиме громадський транспорт

У Києві завдяки гуманітарній допомозі від міжнародних партнерів вдалося відновити два транспортних маршрути. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського міського голови Віталія Кличка.

За словами мера Києва, з 27 січня на столичних маршрутах почнуть курсувати тринадцять додаткових автобусів. Цей транспорт Київ отримав від міст Рига та Тампере.

"Київ покращує транспортне сполучення й відновлює роботу двох автобусних маршрутів", — заявив Кличко.

У столиці завдяки додаткового транспорту відновили маршрути таких автобусів:

·       № 9: "Вулиця Булгакова – станція метро "Лук’янівська";

·       № 97-К: "Вулиця Академіка Єфремова – Ринок (Масив Новобіличі)".

Київський міський голова Віталій Кличко зазначив, що на маршрут № 9 вийшли автобуси Mercedes, отримані Києвом від Риги. Такі ж автобуси курсуватимуть і наявним маршрутом № 97. А на маршруті №97-К їздитимуть автобуси марки Volvo, які Києву надало фінське місто Тампере. 

Окрім того, у Києві організовано рух окремих рейсів автобусного маршруту № 119 за маршрутом "Вулиця Василя Касіяна — станція метро "Васильківська". Новий маршрут автобусів запустили для поліпшення транспортного обслуговування мешканців Голосіївського району столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Дегтярівському шляхопроводі запровадили тимчасову схему руху транспорту. Проїзд шляхопроводом можливий в обидва напрямки по першій смузі. Виконаний комплекс протиаварійних робіт — це, фактично, підготовка до масштабної реконструкції розв'язки. Оприлюднено тимчасову схему руху транспорту на Дегтярівському шляхопроводі.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися