Київські митники вилучили десятки старовинних монет (ФОТО)

Гроші мають історичну цінність

Київські митники виявили у міжнародному поштовому відправленні десятки старовинних монет XVІІ століття. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, монети намагалися незаконно переправити поштою за кордон. Предмети старовини відправник запопадливо помістив у поліетиленову плівку з комірками. Митники виявили ці гроші у поштовому відправленні в категорії “письмова кореспонденція". Лист прямував з Тернополя до Польщі.

В поштовому відправленні знайшли 80 старовинних монет XVІІ століття. Це гроші часів Речі Посполитої, Пруссії та Прибалтійських володінь Швеції. Усі монети, згідно з висновком фахівців Національного музею історії України, мають історичну цінність. Це "півторак", "драпелькер" та "З крейцера" 1615-1633 років карбування.

Вивіз історичних та культурних цінностей без відповідного свідоцтва Міністерства культури України через митний кордон заборонено. Київські митники конфіскували монети, а на відправника склали протокол про порушення митних правил України.

Нагадаємо, у січні цього року столичні митники також запобігли незаконному вивезенню до Польщі старовинних монет, чотири з яких мають культурно-історичну цінність, а решта — історичну цінність. Дев'ять монет Речі Посполитої, сім монет Королівства Польського, Великого Князівства Литовського та Королівства Прусія, а також дві монети часів Російської імперії виявили працівники Київської митниці у міжнародному поштовому відправленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що київські митники вилучили з міжнародних відправлень пів десятка монет часів Римської імперії. На митниці викрили відразу 14 спроб незаконного пересилання з України старовинних монет. Монети відправляли двоє чоловіків з Хмельницького. Посилки прямували до Канади, США та Чилі. У міжнародних відправленнях знаходилося 48 монет різного віку, найстаршій з яких — майже дві тисячі років. Всі монети мають історичну цінність.

Читайте також про ТОП-10 резонансних затримань від Київської митниці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися