У Києві вводять нові перепустки для пересування в комендантську годину

Замінити старі перепустки на нові можна в комендатурі столиці

З лютого в Києві запроваджується новий формат перепустки на авто для пересування містом у комендантську годину. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація, передають "Коментарі".

Повідомляється, що замінити старі перепустки на нові можна в комендатурі столиці з 1 по 15 лютого.

Комендант міста Київ, генерал-майор Віктор Плахтій розповів, що система перепусток на транспортні засоби оновлюється таким чином, щоб ними могли користуватися лише особи, які належать до підрозділів сектору безпеки і оборони України, критичної міської інфраструктури та органів державної влади.

Віктор Плахтій наполегливо рекомендує мешканцям та гостям Києва дотримуватися правил комендантської години, які оголошуються через комунальні ЗМІ, оголошення в громадському транспорті та повідомлення на дошках оголошень.

Також "Коментарі" розповідали, чому в Києві не скорочують комендантську годину. За наказом Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій Київ було виключено зі списку територій можливих бойових дій. Представник КМВА Михайло Шаманов зазначив, що бачив багато звернень та прохань про відміну чи скорочення комендантської години.

Однак, за його словами, необхідно розуміти, що війна продовжується. Ворожі ДРГ досі працюють у столиці. Комендантська година та перевірки на блокпостах необхідні для того, щоб контррозвідка, СБУ, Національна поліція, Національна гвардія та ЗСУ могли викрити російські ДРГ.

Читайте также