У Києві дали субсидії на комуналку мешканцям найдорожчих будинків столиці

В Україні субсидії оформили мешканці елітних будинків столиці

У Києві мешканці найдорожчих житлових комплексів оформляють субсидії на оплату комунальних послуг. При цьому вартість квартири в такому будинку сягає понад 10 млн грн. Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

В одному з найвідоміших будинків столиці (Хрещатик, 25) субсидії оформили 13 родин. При цьому діють лише 3 субсидії (інші субсидії не продовжені). Загалом протягом опалювального сезону ці три родини отримають з бюджету 25,5 тис. грн. "Будинок із зіркою" – один із найдорожчих у Києві. На даний момент там у продажу дві квартири: 3-кімнатна квартира коштує 14,7 млн ​​грн, а 5-кімнатна – 64 млн грн. У цьому будинку кілька квартир належать Вєрці Сердючці - Андрію Данилку.

В одному з найдорожчих житлових комплексів "Бульвар Фонтанів" три квартири оформили субсидії. При цьому зараз приймають оплату лише в одній. Під час опалювального сезону власнику виділять з бюджету 18 тисяч гривень на оплату комунальних послуг.

Квартира в цьому житловому комплексі площею 50 квадратних метрів коштуватиме 8 млн грн. На ці гроші можна купити 3 квартири бюджетного сегменту такої ж площі. Люди, які купують квартири в ЖК, мали сотні тисяч доларів, щоб купити житло, але не знаходять кількох тисяч гривень, щоб самим оплатити рахунки за комуналку.

Також субсидію отримують мешканці Оболонської набережної, 1. За цією адресою є дві елітні новобудови, які ще називають "вітрилами". Там оформлено 4 субсидії, 2 з яких діють. На комунальні послуги в опалювальний сезон мешканці отримують 21 тисяч гривень.

"Новопечерські Липки" – один із найдорожчих житлових комплексів столиці. Тут живуть мільйонери і великі політики. Невелика однокімнатна квартира в цьому житловому комплексі коштує 146 тисяч доларів. А субсидію оформили тут понад 100 квартир, 17 з  субсидій чинні. За опалювальний сезон з бюджету на комунальні послуги для мешканців "Новопечерських липок" витратять 87,4 тисяч грн.

Нагадуємо, що Державна служба статистики розповіла, як змінився ринок оренди квартир в українській столиці за 2022 рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Nik

2 лютого 2023, 14:45

І що,Мінздрав попереджає?

Игорь

2 лютого 2023, 13:45

Бедные должны содержать богатых. Это их философия.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися