Головний прокурор Києва провів відпустку за кордоном за "сімейними обставинами"

Головний прокурор Києва Олег Кіпер провів 10-денну новорічну відпустку за кордоном

Олег Кіпер, керівник Київської міської прокуратури, провів за кордоном відпуску тривалістю 10 днів під час новорічних та різдвяних свят. 29 грудня 2022 року він виїхав з України через польський кордон і повернувся 8 січня 2023 року. Про це повідомляють "Схеми" (Радіо Свобода).

У січні президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яке заборонило всім посадовцям виїжджати за кордон в особистих цілях під час воєнного стану.

Проте у своєму коментарі журналістам головний прокурор Києва підтвердив, що виїхав у відпустку за кордон і описав це як "сімейні обставини", але не назвав країну, де відпочивав. За його словами, замовчування було зроблено з міркувань безпеки, оскільки його дружина влітку змінила російське громадянство на українське. Водночас "Схеми" з'ясували, що наразі офіційні органи російської влади обліковують російський паспорт дружини головного прокурора столиці Ірини Кіпер як дійсний.

Головний прокурор Києва розповів "Схемам", скільки разів він виїжджав за кордон з приватною метою під час повномасштабного вторгнення. Кіпер зазначив, що це відбулося двічі. Окрім відпустки на новорічні свята, у серпні 2022 року він їздив у відпустку до Відня (Австрія), яка, за його словами, була пов'язана з лікуванням.

Нагадуємо, що міський голова Бучі Анатолій Федорук їздив у відрядження до США. Федорук вважає, що його поїздка має допомогти місту і регіону у відбудові. За словами Федорука, його поїздка має допомогти місту і регіону відбудувати будинки, зруйновані російськими окупантами. Тому він приїхав до США як міський голова і голова Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

Читайте также