В Київському зоопарку за час війни врятували тропічних птахів (ФОТО)

Серед нових мешканців — рідкісні папуги

У Київському зоопарку за час повномасштабної війни врятували та надали прихисток великій кількості птахів, ссавців та рептилій. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

Загалом за час війни у Київському зоопарку знайшли притулок близько 400 врятованих тварин.

"Когось привезли із зон бойових дій, когось залишили люди, не маючи можливості утримувати свого улюбленця далі, а когось просто знайшли на вулиці та принесли до зоопарку. А ще є тварини, які були врятовані із рук "невідповідальних власників", — повідомили в Київзоо.

Одні з птахів, яких врятували, це сім папуг жако. Їх привезли до Київського зоопарку навесні 2022 року співробітники поліції.

"Здоров'я папуги залежить від умов його утримання. Часто недотримання гігієни, температурного режиму та неправильне харчування може стати причиною його хвороби (цирковірус, орнітоз, сальмонельоз тощо) та передчасної загибелі. Пернаті, як правило, мають хороший імунітет, але навіть здорового птаха при недобросовісному відношенні можна занапастити", — зазначили в Київзоо.

Столичним ветеринарам та орнітологам вдалося вилікувати та реабілітувати папуг. Пернаті відчули себе у безпеці та комфорті у своїй новій хатинці. Папуги жако – це досить великі птахи, які виростають до 30-35 сантиметрів і живуть до 50 років, а іноді і більше. Навесні, коли температура повітря стане комфортною для них, планують їх переселення до великого вуличного вольєру.

Нагадаємо, в Київському зоопарку в сімействі лам кілька тижнів тому народилася крихітка Люсія

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку придбали для горіли Тоні спеціальну піч, що може зігріти його навіть в умовах блекауту. В столичному зоопарку розповіли, що у вольєрах, де мешкають найбільш чутливі до температур та освітлення тварини, встановлюють дров'яні печі та акумуляторні ліхтарі. Ці прилади працюють й при відсутності електроенергії. Для обігріву зимового помешкання горили Тоні в зоопарку встановили дров’яну піч – булер’ян. Це допомагає підтримувати тепло у приміщенні навіть у саму морозну погоду. Для цієї тварини температура в оселі має бути не меншою за 19 градусів тепла.

Окрім того, в Київському зоопарку анонсували велику експозицію з врятованими під час повномасштабної війни єнотами та пообіцяли, що херсонських кавунів вистачить на всіх.

Читайте також, що в Київському зоопарку змушені готувати їжу для тварин в пічці на дровах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Оксана

5 лютого 2023, 16:27

Я бы с большим удовольствием взяла на воспитание жакуню, опыт есть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися