У Києві з'явилися сотні точок з безкоштовним Інтернетом (МАПА)

"Укртелеком" забезпечив надання безкоштовного Wі-Fі з власних телекомунікаційних шаф навіть в умовах відсутності світла

Мешканці Києва, а також Дніпра, Львова, Одеси та Харкова тепер можуть користуватися безкоштовним Wi-Fi від компанії "Укртелеком" навіть під час відключення електроенергії. Загальна кількість точок доступу становить близько 700, і кілька сотень з них розташовані в столиці. Про це йдеться на сторінці "Укртелекому" у Facebook.

Як повідомляється, безкоштовний Wi-Fi зі швидкістю до 20 Мбіт/с надають телекомунікаційні шафи, встановлені на вулицях Києва та в інших містах.

Їх легко знайти завдяки відповідним наклейкам. Їх розмістили, щоб громадяни розуміли, що тут вони можуть скористатися безкоштовним Інтернетом, якщо їм це потрібно.

Радіус дії Wi-Fi від телекомунікаційних шаф в середньому становить до 10 метрів. Фактична швидкість і радіус дії визначаються кількістю споживачів, які одночасно користуються доступом, і технічними параметрами пристроїв споживачів.

У разі відключення електроенергії в місті мережа буде доступна протягом 2-4 годин.

Назва цієї мережі - "UKRTELECOM_FREE", а список адрес можна знайти на мапі за цим посиланням.

Нагадуємо, що чотири вишки мобільного зв'язку в Бучі під'єднали до резервного живлення. Процес заживлення інших вишок триває. Оператори обіцяють, що під час можливого блекауту мешканці зможуть здійснювати дзвінки, де є покриття мережі заживлених вишок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Борис

6 лютого 2023, 10:32

Как всегда обман от Укртелекома - карта не загружается.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися