В околицях Чорнобиля живуть та пасуться унікальні дикі коні (ФОТО)

У Чорнобильському заповіднику показали фото рідкісних тварин з фотопастки

Коні Пржевальського живуть та пасуться в Чорнобильському заповіднику в Київській області. Тварини цього рідкісного виду добувають їжу з-під снігу і зовсім не голодують. Кінь Пржевальського - це єдиний вид диких коней, який досі існує. Світлину коней, зроблену на фотопастку, опублікували на сторінці Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника.

"І коні пасуться. Отак добувають суху траву з-під снігу копитні, в тому числі коні Пржевальського. Що копитами вигребуть, що  зверху понадкушують. Але голодними не залишаться", - йдеться в повідомленні.

У Чорнобильському заповіднику також надали інформацію про цих рідкісних тварин.

Кінь Пржевальського є підвидом дикого коня та донедавна вважався окремим видом. Цей кінь має одну з найдавніших особливостей забарвлення коней. Савраса масть характеризується пастельним кольором шерсті з характерною темною смугою - "ременем" уздовж спини, також наявні ділянки світлішої шерсті. Це східний підвид дикого коня, західний підвид якого - тарпан - є предком свійського коня. Оскільки тарпани зникли до кінця 19 століття, кінь Пржевальського є єдиним видом диких коней, який існує досі.

Кінь Пржевальського зник з дикої природи до того, як були проведені масштабні польові дослідження для вивчення його екології, етологічної та соціальної структури. З цієї причини організація різноманітних досліджень щодо цих коней в Чорнобильському заповіднику в умовах, наближених до природних, але не ідентичних до прабатьківщини виду, корисна з багатьох причин.

Орієнтовна кількість коней у заповіднику – близько 150 особин.

Нагадуємо, що в околицях Чорнобиля живе унікальне стадо здичавілих корів. На території зони відчуження багато покинутих будівель, у яких стадо захищається від вітру та дощу. Їжі для них достатньо - навіть сніжної зими тварини розкопують копитами сухі трави.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися