Київ знову б'є рекорди з забруднення повітря

Фахівці склали рейтинг міст світу з самим брудним повітрям

Брудне повітря і шкідливі речовини в ньому - бич сучасних мегаполісів. Київ уже став практично постійним членом рейтингу забруднених міст. Так, українська столиця знову піднялася в списку і зайняла 20 місце. Такі дані опублікував сервіс Iqair, фахівці якого займаються збором даних і відстежують рівень забрудненості повітря в режимі реального часу.

Станом на 10:00 столиця України була на 20-му місці в рейтингу, на першому виявився Красноярськ (Росія).

Відзначимо, що індекс Києва становить 106 при нормі 50. Рівень забруднення повітря в столиці характеризується як "нездоровий для чутливих груп населення". При такому рівні атмосферного забруднення людям із захворюваннями органів дихальної системи радять одягати респіратори, в приміщеннях закривати вікна і включати очищувачі повітря. Спортивні заняття на відкритих майданчиках теж не принесуть користі - їх потрібно виключити, оскільки при фізичному навантаженні людський організм починає споживати більше кисню, а значить, збільшується кількість шкідливих речовин, вдихуваних людиною.

Як повідомляв портал "Коментарі", основним джерелом забруднення в Києві є автомобілі. На їх частку припадає близько 80% всього шкідливого, що потрапляє в атмосферу. У столиці критично велика кількість автомобілів з низьким рівнем фільтрації вихлопних газів. Це і старі авто радянських часів, і що працюють на дизельному паливі машини, які згідно з дослідженнями ICCT, в місті викидають більше окису азоту, ніж вантажівки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися