У Кабміну в Києві пройшов мітинг залізничників: чого хочуть

Працівники Укрзалізниці протестують проти масових скорочень на підприємстві

У Києві біля будівлі Кабміну проходить мітинг залізничників з вимогою відставки глави Укрзалізниці Володимира Жмака.

"Протестувальники заявляють, що через нинішню критичну ситуацію 30 тис працівників можуть бути звільнені. Також співробітники УЗ скаржаться на мізерне підвищення зарплати і блокування з боку роботодавця спроб разом з профспілкою вирішити їх соціально-економічні проблеми ", сказано в повідомленні телеграм-каналу PavlovskyNews.

Автори каналу нагадують, що Володимир Жмак раніше озвучив розмір своєї зарплати. Вона становить 625 тисяч грн. Топ-менеджер уточнив, що його зарплата значно менша від тієї, що була у попереднього керівника і "нижче ринкового рівня" для такої посади.

Відзначається, що в планах керівництва "Укрзалізниці" масове скорочення близько 30 тисяч співробітників. Профспілка залізничників і транспортних будівельників виступає проти прийнятого рішення про скорочення в локомотивних депо на Південно-Західній залізниці.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше в центрі столиці мітингували підприємці, обурені планами зобов'язати їх працювати з касовими апаратами. Акція проходила під гаслом saveФОП. До охорони порядку залучили кілька десятків поліцейських. Учасники мітингу незадоволені ініціативами глави комітету Ради з питань фінансів Данила Гетьманцева. Саме він є одним з ініціаторів пакету законів, спрямованих на "детінізацію бізнесу". Мітингувальникам настільки не до душі нововведення Гетьманцева, що вони принесли на акцію його опудало.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися