Стали відомі подробиці щодо захоплення земель Київського лісгоспу під забудову

Що відомо про рідкісну печеру та судову справу

Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою до Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) через рейдерське захоплення земель лісового фонду та справу вже передали до суду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію КЕКЦ.

У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка.

"Обухівський районний суд почав судову справу по позову КЕКЦ проти рейдерів на захист печери Геонавт та лісів Київського лісгоспу", — заявили в КЕКЦ.

В організації нагадали, що два місяці тому Київський еколого-культурний  центр подав в суд на рейдерів, які незаконно захопили близько 90 гектарів лісів Київського лісгоспу. За інформацією екологів на цих землях планують вирубати ліс та побудувати котеджи. Через це стало неможливим створення заказника для охорони єдиної природної печери в Київської області — печери Геонавт.

Суддя Обухівського районного суду розглянув позов КЕКЦ та ухвалив відкриття судової справи. Перше судове засідання відбудеться 28 березня 2023 року.

Нагадаємо, що в центрі Києва знайшли стародавній печерний комплекс часів Київської Русі. Археологам вдалося знайти цікаві артефакти. На схилах печер могло знаходиться давнє поселення за межами міських мурів.

Читайте також, що у Києві екологи подали до суду на захист Лисої гори від створення військового кладовища. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися