У Києві розглядають можливість безкоштовного проїзду: деталі

Хто може отримати пільги

Безкоштовний проїзд у Києві мають шанс отримати усі українські військові. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11670 Роман Величко запропонував столичній владі запровадити безкоштовний проїзд для всіх військовослужбовців Збройних сил України у міському транспорті Києва. Звернення зібрало необхідну кількість голосів для розгляду у Київській міській раді.

"Пропонується тимчасово на період дії правового режиму воєнного стану встановити пільговий (безкоштовний) проїзд міським транспортом всім військовослужбовцям Збройних сил України", — йдеться в документі.

Наразі петиція передана на розгляд відповідним комісіям Київської міської ради. Таке доручення дав заступник мера Києва Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через масштабну аварію на колекторі частково обмежили рух на вулиці Вадима Гетьмана у бік Шулявського мосту. Комунальне підприємство "Київводоканал" замінить майже сорок метрів колектора. На час робіт рух вулицею частково перекрили. Аварія сталась на каналізаційному колекторі на вулиці Вадима Гетьмана, 19. Комунальники планують замінити ділянку протяжністю майже сорок метрів на глибині шість метрів.

Читайте також, що у Києві весь електротранспорт відновив роботу та повернувся на свої маршрути.




Читайте также