У Києві та Київській області пообіцяли не відключати світло

Що відомо про ситуацію з енергопостачанням

У Києві та Київській області сьогодні, 20 лютого, не буде відключень світла. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "ДТЕК" та "Укренерго".

В компанії "ДТЕК" заявили, що на понеділок, 20 лютого, "Укренерго" не надавав обмежень споживання електроенергії.

"Це дозволяє не відключати світло у Києві, Київській та Дніпропетровській областях", — зазначили в "ДТЕК".

Однак внаслідок пошкодження мереж "Укренерго" в деяких енерговузлах можливі відключення за графіком, додали в "ДТЕК".

"Укренерго не прогнозує дефіциту потужності найближчими днями. Ми бачимо спроможність енергосистеми покрити споживання наявним виробництвом електроенергії електростанціями. Єдине, що може відвернути нас від цього прогнозу – це нові масовані ракетні обстріли. Ми готуємося до такого сценарію", — прокоментував ситуацію в енергосистемі голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

В державній компанії "Укренерго" пояснили, що в суботу, 18 лютого, під час ранкової ракетної атаки російських окупантів застосовували превентивні відключення для мінімізації можливих наслідків ракетних ударів. Згодом енергосистема повернулася до нормальної роботи. Ліміти споживання електроенергії до областей не доводяться через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Українські військові оцінюють рівень військової загрози з урахуванням тих сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Подробиці про можливий наступ російських окупантів на Київ — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що в підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створили мобільні вогневі групи для знищення ворожих дронів-камікадзе типу "шахед". Це підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності, озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей.

Читайте також, що в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися