Розпочалися тренування Сил оборони Києва: деталі

Що відомо про військові навчання

Сили оборони Києва протягом кількох днів проведуть навчання щодо захисту столиці. Про це розповіли в Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника КМВА Сергія Попко, військові навчання розпочалися сьогодні, 21 лютого.

"За сценарієм, ворог проводить наступальну операцію з північного напрямку. Завдання сил і засобів оборони Києва – під керівництвом командувача відпрацювати весь комплекс завдань по обороні столиці", — зазначив Попко.

Окрім того, під час тренування українські військові планують провести навчання із захисту цивільного населення в умовах бойових дій. В тренуванні беруть участь представники столичної та районної влади.

"Це заплановане тренування угрупування сил і засобів оборони Києва. Наразі загроза нападу на столицю з півночі є мінімальною. Ситуація стабільна та контрольована", — наголосив начальник КМВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Українські військові оцінюють рівень військової загрози з урахуванням тих сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Подробиці про можливий наступ російських окупантів на Київ — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що в підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створили мобільні вогневі групи для знищення ворожих дронів-камікадзе типу "шахед". Це підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності, озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей.

Читайте також, що в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль

Читайте также