Для киян влаштують активний відпочинок на Трухановому острові

На Трухановому острові у столиці облаштують екостежки

На Трухановому острові розпочалися роботи з облаштування екостежок для активного відпочинку киян та гостей міста. Про це повідомив Олександр Возний, начальник Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

Екостежки включатимуть у себе два маркованих маршрути для скандинавської ходьби, бігу та катання на гірських велосипедах. Відкриття екостежок заплановане на весну 2023 року.

Маршрут проходитиме повз озера, дубові та соснові ліси, піщані пляжі. На старті та на фініші маршрутів будуть облаштовані громадські вбиральні, пункти медичної допомоги та муніципальної охорони.

Концепція екостежок полягає в тому, щоб максимально насолоджуватися природою з мінімальним людським втручанням. Зараз комунальниками проводяться роботи, щоб забезпечити відсутність складних перешкод на стежках та полегшити проходження маршрутів з точки зору навігації.

Екостежки на Трухановому – це два маршрути: "жовтий" і "синій" протяжністю 14 та 10 кілометрів відповідно. Вирушити на прогулянку екостежкою можна буде з однієї із двох стартових точок – біля Пішохідного або Північного мосту.

Нагадуємо, що до мера Києва звернулися з проханням захистити парк Наталка від забудови. Представники ГО "Парк Наталка" виступають категорично проти проїзду через парк автівок та облаштування парковки для відвідувачів "спортивно рекреаційного комплексу".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися