Кияни заявили про рейдерське захоплення автостоянки під забудову (ВІДЕО)

Що відомо про черговий земельний скандал у столиці

В Оболонському районі Києва намагаються захопити землю, де розташована прибудинкова автостоянка, для будівництва багатоповерхівки. Про це йдеться в заяві мешканців Оболоні, передають "Коментарі".

Автостоянка, розташована на проспекті Володимира Івасюка, 27-Б (до перейменування — Героїв Сталінграда) та оформлена на автокооператив. Понад сорок років цією автостоянкою користуються місцеві мешканці.

"КП "Київтранспарксервіс" заводить до нас рейдерів, щоб відібрати нашу прибудинкову автостоянку, яка вже функціонує 40 років та забезпечує потреби мешканців мікрорайону", — заявив громадський активіст Максим Мартиненко.

За його словами, мешканці Оболоні стурбовані ситуацією, що склалася. Під час війни з’ясувалося, що змінено статус земельної ділянки, де розташована прибудинкова автостоянка.

"Для мешканців мікрорайону це єдиний дворовий майданчик, де можна законно та безпечно залишати автівки, оскільки підземного паркінку у будинках не передбачено. Протягом 40 років члени кооперативу неухильно дотримуються правил благоустрою, а податки сплачують своєчасно", — зазначив Мартиненко.

Мера Києва Віталія Кличка та депутатів Київської міської ради закликали сприяти тому, щоб автокооператив і надалі мав усі законні підстави для користування автостоянкою.

На звернення мешканців Оболоні відреагував депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин. За його словами, на постійній комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку має бути розглянутий проєкт рішення, яким передбачено виключити із Додатка 5 паркувальний майданчик по проспект Володимира Івасюка, 27-б. Трубіцин закликав інших депутатів з бюджетної комісії звернути увагу на звернення мешканців Оболоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. На землю претендує забудовник ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь".

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням. У Київській міській раді стверджують, що землю передали в оренду цілком законно.

Читайте також, що у Києві розробили концепцію скверу, що поблизу станції метро "Героїв Дніпра", та дивіться фото.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

24 лютого 2023, 13:34

ККК, а при чем здесь Кличко, строительная мафия срослась с государственными чиновниками - взяточниками за последние 30 лет, до него был все тоже самое.

ККК

23 лютого 2023, 13:46

Олег, Так сами же и выбрали дебила кличко и опять выберут вместо того чтоб линчевать гниду!

Олег

23 лютого 2023, 13:25

Вот теперь перед людьми стал вопрос, какой смысл людям воевать за такую продажную власть вместе с рейдерами , которая продает киевлян и издевается над людьми, отбирая у них буквально все, пока люди жертвуют последнюю гривну своим защитникам ??? Ничего не меняется !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися