В ботанічному саду у Києві розцвіли чарівні азалії (ФОТО)

Серед квітів є рідкісні сорти

Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України оприлюднив фото квітучих азалій. Квіти можна побачити в оранжереї, передають "Коментарі".

В столичному ботанічному саду колекція азалій нараховує 67 сортів і є частиною колекцій тропічних рослин, що має статус Національного надбання. Перші сорти академік Микола Гришко привіз до ботанічного саду у Києві з Німеччини у 1946 році.

В колекції збереглись рослини 25 старих німецьких та бельгійських сортів селекції початку минулого століття. З них розпочалась історія створення колекції відділу тропічних рослин, а також 29 сортів та гібридів, що були створені у ботанічному саду в 1960-1970 роках Світланою Приходько.

"Цього року квітування азалій особливо радує, минулий рік наші відвідувачі не мали можливості відвідати оранжерейний комплекс, тому що 24 лютого розпочались обстріли Києва, і Ботанічний сад був зачинений до кінця весни", — зазначили в ботанічному саду.

Закладу не вистачало коштів на опалення взимку, тому разом з благодійним фондом розпочали збір коштів. Тільки завдяки донатам чарівні азалії квітують в оранжереї ботанічного саду у Києві.

"Лютий — місяць азалій у Києві. Кияни та туристи поспішають до Ботанічного саду імені Миколи Гришка, щоб встигнути побачити яскраве шоу в оранжереях на Печерську", — прокоментували оприлюднені фото в Ботанічному саду Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. На землю претендує забудовник ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь".

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням. У Київській міській раді стверджують, що землю передали в оренду цілком законно.

Читайте також, що у Києві розробили концепцію скверу, що поблизу станції метро "Героїв Дніпра", та дивіться фото.

Читайте также