В Костелі святого Миколая у Києві відкрили пункт обігріву (ФОТО)

Священики освятили приміщення

В Костелі святого Миколая у Києві відкрили пункт обігріву. Про це розповіли у Римсько-католицькій парафії святого Миколая у столиці, передають "Коментарі".

Перед відкриттям єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький провів церемонію освячення пункту обігріву "Пункт нескорених".

"Раніше ці приміщення були вологими, а на стінах був грибок. Парафія провела чимало робіт, щоб повстав такий важливий центр. Я вам бажаю, що цей пункт обігріву вам не був потрібний", — зазначив Кривицький.

Єпископ висловив надію, що війна закінчиться і українці не потребуватимуть пункту обігріву.

"Дякуємо всім, хто долучився до того, щоб "Пункт нескорених" постав і став символом того, що ми підкоряємось тільки Богу і не скоримось ворогу, як на зовнішньому, так і на внутрішньому фронті", — додав Кривицький.

Подробиць щодо роботи пункту обігріву в Костелі святого Миколая у Києві у Римсько-католицькій парафії святого Миколая у столиці не повідомили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на даху католицької церкви на Позняках встановили сонячні панелі. Наразі всю енергію споживає сама будівля, де окрім храму розташована радіостанція та житлове крило священників. Загалом встановлено 98 панелей, 90 – на двох плоских дахах храму, а ще 8 панелей – на даху гаража.

Нагадаємо, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" забезпечили безперебійним електропостачанням під час відключення світла в столиці. На даху будівлі лаври встановили електростанцію з 194 сонячними панелями. В зимовий сонячний день сонячна станція дозволяє економити електроенергію від 30 кВт на годину. 

Читайте також, що у Києві встановили потужну сонячну електростанцію у Святошинському психоневрологічному інтернаті. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися