Київ відмовляється від рідкого хлору при обробці води

Водопровідну воду в Києві будуть очищати за прикладом європейських міст

Київ переходить на більш безпечні та сучасні технології очищення водопровідної води. Вже 40% київської води з крана очищаються за новими методами. Так, Дніпровська водопровідна станція перейшла з рідкого хлору на діоксид хлору. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв,

"Ця технологія протестована практично, її використовують європейські міста", - зазначив Пантелєєв.

Крім Дніпровської станції, пройшли модернізацію 14 локальних водопровідних станцій - їх перевели на гіпохлорит натрію, який вважається оптимальним реагентом для знезараження води.

"У планах міста - повністю відійти від небезпечного рідкого хлору і зробити так, щоб ніхто не мав причин не пити воду з крана", - додав Пантелєєв.

Як повідомляв портал "Коментарі",  загибель риби, руйнування екосистеми - все це є наслідком використання пральних порошків, до складу яких входять фосфорні сполуки. Для того щоб зробити Київ більш екологічним, такі порошки слід заборонити, вважають в "Київводоканалі". Фосфати, які потрапляють у воду, призводять до розмноження синьо-зелених водоростей: на 1 грам фосфату доводиться поява 5-10 кілограм водоростей. Вони виділяють небезпечні токсини, які "спалюють" розчинений у воді кисень. В результаті починається масова загибель риби, а вода загниває і "цвіте". Про це повідомляється в петиції до президента України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися