Кияни вимагають від влади побудувати пішохідний перехід над залізницею

Що відомо про вимоги з петиції до Київської міської ради

У Києві потрібно побудувати пішохідний перехід над залізницею у Дніпровському районі столиці. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11800 Євгенія Корольова вимагає від столичної влади побудувати пішохідний перехід над залізницею між вулицею Вифлеємською та вулицею Березняківською. Таку вимогу аргументує тим, що зараз кияни, які пересуваються пішки, мають переходити з боку Соцміста до району Березняки на вулицю Березняківська через автомобільний переїзд над залізницею на станції "Русанівка".

Авторка петиції навела аргументи, чому це незручно та не дуже безпечно:

·       маршрут через проспект Соборності передбачає, що людина має перетнути кілька нерегульованих пішохідних переходів. В умовах виключень світла, а також постійного потоку автівок, це несе певні ризики для життя людей;

·       для спуску з проспекту до Березняків передбачені лише сходи, а значить цією дорогою не можуть скористатись батьки з коляскою, люди з інвалідністю, це незручно для велосипедистів і користувачів електросамокатів;

·       маршрут через залізницю по коліях з вулиці Вифлеємської до Русанівки нелогічний для тих, хто прямує до Березняків — їм потрібно зробити велике коло плюс знову пройти по кількох нерегульованим переходам;

·       більшість людей, що прямує з проспекту Соборності до Березняків, йдуть через залізничні колії в місці, що не облаштоване для цього, бо це найпростіший та коротший шлях.

"Питання можна вирішити, побудувавши ергономічний пішохідний перехід — пішохідний міст над залізницею, який не передбачатиме необхідність переходу автомобільних доріг по нерегульованих переходах", — наголосила авторка петиції.

Для розгляду цього звернення в Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на автомобільній дорозі Київ – Вишгород – Десна – Чернігів тимчасово закрили рух мостом через ремонтні роботи. На час перекриття мосту на трасі Київ – Чернігів в Службі автомобільних доріг у Київській області оприлюднили схему об’їзду. 

Нагадаємо, у Києві планують завершити будівництво з’їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну до кінця липня цього року. Дарницький міст, збудований у 2010 році, з трьома смугами у двох напрямках має суттєвий резерв пропускної здатності і зможе розвантажити сусідні Південний та Міст Патона, які постійно стоять у заторах.

Читайте також, що під час будівництва Подільського мосту у Києві вкрали десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися