Весняна погода у Києві та Київські області буде дуже мінлива

Який прогноз зробили метеорологи на наступний тиждень

У Києві та Київській області наступного тижня буде дуже мінлива весняна погода. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укргідрометцентру".

За прогнозами синоптиків, у Києві та в Київській області, у понеділок, 6 березня, буде сильний штормовий вітер зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Погода в столиці та в регіоні буде хмарною з проясненнями з невеликими снігопадами. Температура по Київській області у понеділок, 6 березня, коливатиметься від одного до шести градусів морозу, вдень — 1-6 градусів тепла. У Києві температура повітря вночі 2-4 градусів морозу, вдень — 2-4 градусів тепла.

Найближчий найтепліший день буде 8 березня, прогнозує синоптик Наталка Діденко. За її прогнозом, у середу, 8 березня, у Києві буде до 10 градусів тепла, однак вже у четвер, 9 березня, у столиці суттєво похолоднішає.

"Погода — цікава, строката й неоднорідна, як завжди ранньою весною. Проте наявність первоцвітів і ніжної чистої зелені, яка пробивається з-під торішнього пожухлого негарного брудно-коричневого листя компенсує поки що гостре повітря, бадьорий колючий вітер та ще скромні "плюси"", — прокоментувала прогноз погоди Діденко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку цієї весни створили понад 19 нових родин тварин. Торік столичний зоопарк поповнився 300 новонародженими малюками, а ще майже 400 тварин з постраждалих регіонів отримали прихисток. Так, для врятованої мартишки на ім’я Сіма спеціально привезли нового супутника на ім’я Сіл. Сірому журавлю Сірку знайшли прекрасну супутницю Роксолану. Для грифа Гарі передали двох пернатих "дівчат". Табун благородних оленів з п’яти самиць отримав нового благородного вожака Нео. Окрім того, для новоствореної родині єнотів в Київському зоопарку облаштовують родинне ранчо. 

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Читайте також, що на річці Ірпінь почали створювати ландшафтний заказник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися