В поліції Київської області розповіли про викритих прихильників ПВК "Редан"

Правоохоронці активно протидіють російській пропаганді

У Київській області виявили 160 онлайн-груп, де поширюють новий небезпечний молодіжний рух приватної військової компанії (ПВК) "Редан". Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Цей рух постійно розвивався на території Російської Федерації. Вони ніяким чином не намагаються профілактувати це. Навпаки — всіляким чином використовують підлітків, як це раніше було з футбольними вболівальниками, скінхедами для вирішення певних державних "завдань", — сказав Нєбитов.

За його словами, правоохоронці нарахували 1600 учасників небезпечних субкультур, яку поширює в Україні російська пропаганда. Серед учасників ПВК "Редан" фактично порівну і дівчат, і хлопців, але здебільшого це – школярі.

"У нас виник новий рух — "Антиредан". Наша молодь почала спиратися на те, що вони взмозі протистояти. Поліція розуміє, що молодь може не розібратись, можуть постраждати невинні люди, тому прийнято рішення на рівні голови Національної поліції, міністра внутрішніх справ щодо проведення профілактичних заходів", — розповів керівник поліції Київської області.

У Київській області найбільш поширено російську субкультуру серед підлітків та молоді у Броварах, Борисполі, Вишгороді та Білій Церкві. Через дітей та молодь російські пропагандисти намагаються дестабілізувати криміногенну ситуацію. Правоохоронці проводять спеціальні кримінологічні профілактичні заходи, зокрема в навчальних закладах регіону. В них беруть участь фахівці кіберполіції, ювенальної, патрульної та кримінальної поліції.

"Фактично по кожному Telegram–каналу ми розуміємо, хто є активними учасниками. З ними вже проведено профілактичні бесіди. Я хочу сказати, що вони всі, перш за все, неповнолітні від 12 до 17 років. Вони всі патріотично налаштовані, але молоді потрібна допомогти розібратися в ситуації, що їх намагаються використовувати для насилля в нашій країні. Поліція цього не допустить", — підсумував Нєбитов.

Члени субкультури "Редан" використовують символіку павука, частіше за все носять довге волосся та одягаються у вільний одяг.

Днями у Києві встановили адміністратора чергового Telegram-каналу, який закликав молодь до конфліктів та бійок. 17-річний підліток підбурював однолітків до конфліктної зустрічі із представниками російської субкультури "Редан". Киянин вирішив влаштувати бійку із представниками молодіжної субкультури. Із юнаком та його батьками провели профілактичну бесіду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві попередили масову акцію прихильників російської субкультури "Редан" та викрили організаторів. Зустріч підлітків російської субкультури, яка поширилась в Україні, планувалася на Дарниці біля одного з торгових центрів. Поліцейські завчасно дізналися про цю "акцію" та встановили неповнолітніх координаторів. Підбурювачами виявилися 15-річна киянка та 14-річний хлопець.

Читайте також, як і центрі Києва вдалося попередити бійку між молоддю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися