У Києві відсвяткували День народження лемура на ім’я Байрактар (ФОТО)

Як це було — розповіли у столичному зоопарку

У Києві відсвяткували День народження котячого лемура на ім’я Байрактар. Про це розповіли у столичному зоопарку, передають "Коментарі".

Котячий лемур Байрактарчик народився передчасно торік 3 березня під гуркіт канонади. Від нього відмовилась налякана війною мама. Лише через тиждень боротьби за його життя працівники Київського зоопарку зрозуміли, що маля житиме.

"Тепер Байрактар – здоровий, красивий та сильний лемур, як і належить з таким ім’ям. Він повернувся до своєї великої мавп’ячої родини і познайомився з сестричкою Джавеліною", — зазначили в Київському зоопарку.

Окрім цього, у столичному зоопарку прихистили лемурчика на ім’я Тім, який постраждав від обстрілу російських окупантів торгівельного центру Херсона, де був зоокуточок. Врятували обгорілу і травмовану тварину та передали на подальше лікування і реабілітацію до Центру порятунку диких тварин, що у Борисполі, активісти. Київський зоопарк став новою домівкою для лемура Тіма. Наразі лемур Тім проходить карантин у ветеринарному шпиталі, а потім на нього чекатиме знайомство з новими друзями, адже для котячих лемурів дуже важлива компанія, додали в Київзоо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку придбали для горіли Тоні спеціальну піч, що може зігріти його навіть в умовах блекауту. В столичному зоопарку розповіли, що у вольєрах, де мешкають найбільш чутливі до температур та освітлення тварини, встановлюють дров'яні печі та акумуляторні ліхтарі. Ці прилади працюють й при відсутності електроенергії. Для обігріву зимового помешкання горили Тоні в зоопарку встановили дров’яну піч – булер’ян. Це допомагає підтримувати тепло у приміщенні навіть у саму морозну погоду. Для цієї тварини температура в оселі має бути не меншою за 19 градусів тепла.

Нагадаємо, в Київському зоопарку анонсували велику експозицію з врятованими під час повномасштабної війни єнотами та пообіцяли, що херсонських кавунів вистачить на всіх.

Читайте також, що у Києві під час реконструкції в столичному зоопарку вкрали понад два мільйони гривень.

Дивіться фото, як серед мешканців Київського зоопарку створили нові пари.

Читайте также