Кияни виступають проти будівництва нової транспортної розв'язки: причини

На перетині вулиць Богатирської та Полярної планують побудувати нову транспортну розв'язку

Кияни просять міську владу заборонити будівництво нових транспортних розв'язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу. Відповідну петицію опубліковано на сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

15 березня на сайті КМДА була опублікована інформація про плани почати будівництво дворівневої розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Проте у Києві є проект Шулявського шляхопроводу, який вже декілька років закинутий в недоробленому стані. 

На думку автора петиції, під час війни такі проекти є марнотратством та ризикують отримати велику кількість скандалів з розкрадання коштів з бюджету міста Києва, як багато попередніх проектів.

"Не можна говорити про жодне нове будівництво, доки існуюча інфраструктура стоїть на підпірках та розвалюється", - йдеться у зверненні.

Також автор петиції наголошує, що така інфраструктура має зворотній ефект до очікуваного - витрачені декілька мільярдів гривень на розв'язку не зменшать затори, а збільшать їх, просто на інших розташованих поруч перехрестях. На його думку, місто має розвивати громадський транспорт, а не будувати нові розв'язки.

"Це не нормально, що міська влада Києва саботує та зливає виділення 36 млн долл від Світового Банку на будівництво трамвайної ліній в центр, і при цьому збирається розпилювати мільярди бюджетних коштів на інфраструктуру для приватних автомобілів. З таким підходом ми робимо абсолютно протилежне до того, що роблять в ЄС. А ми хіба не на ЄС орієнтуємося?" - пише автор звернення.

Нагадуємо, що на перетині вулиць Богатирської та Полярної планують побудувати транспортну розв'язку типу "неповний лист конюшини". Проектна пропускна здатність цієї розв'язки може становити 11 200 автомобілів на годину. Запланована довжина споруди - 125 метрів. На розв'язці будуть облаштовані велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тетяна

21 березня 2023, 18:52

Мерзота! Якщо я раніше позитивно відносилась до мера, то після того як Київрадою було прийняте рішення 5407/5448 від 08.09.2022 підписане Кличком, я їх всіх ненавиджу. Це ж треба придумати таку х@йню, щоб за дітей яким виповнилось 7 років, за дитячий садочок сплачувати 6500 грн. в місяць. І це тоді, коли в країні іде війна! Треба ж з простого люду здерти, щоб потім щось будувати та бабло відмивати.

Игорь

21 березня 2023, 11:27

А сколько денег просит автор петиции для ее отзыва?

Людмила

21 березня 2023, 01:12

А що,людям вже відремонтували будинків,закінчились ракети в Рашке і війна?

Юрій

20 березня 2023, 23:18

Я йзжу по цьому маршруту близько 20 років. Бачив там безліч аварій з великою частотою. Там розв'язка повиннна була бути, ще років 20 назад.

Юрій

20 березня 2023, 18:01

Аби що небуть, аби обісрати першого нормального мера столиці

Юрій

20 березня 2023, 18:00

Александр, на 100 відсотків з вами згоден

Valery

20 березня 2023, 16:41

Давно пора.

Юрий

20 березня 2023, 16:29

Уже построили мост через Подол на Троещину, метро уже бегает. Жители Трои уже счастливы. Кличко очень быстро построил стеклянный мост, а потом очень быстро нашел денежки на ремонт. Причем ремонт обошелся гораздо дороже чем первоначальное строительство. Кличко такой же вор как и все остальные депутаты. Они не зря "борются" за каждый голос. Помню как Кличко сделал ролик, что он побывал во многих европейских стран, и хочет все это воплотить в Киеве. И что мы имеем: воду, которую можна из под крана пить ???? А вот пилить деньги на всем, это он мастер. Сколько Киеву нужно ТРЦ ??? Как только попалась площадка в глаза, бегом возводят ТРЦ, а это огромные прибыли. Без СОГЛАСИЯ и УЧАСТИЯ КЛИЧКА и его КИЕВСОВЕТА ничего не проходит. А это, опять же бабло, которое само к рукам липнет. НЕТУ у КИЕВА нормально, честного и порядочного МЕРА. Есть просто МЕРзавец.

Леонид

20 березня 2023, 15:47

В пятницу начали ремонт по Энтузиастов. Нагнали техники, перекрыли и перерыли дорогу с обоих концов. Немного поколупались в субботу. Сегодня работает 2 единицы техники и пару человек. Все в стиле Кличка. Главное обозначить (как у собак, главное пометить), а вы люди добирайтесь на работу как хотите, машины тоже ставьте где хотите. И это по плану на полгода. Но бравый Кличко и за год не управится. Доказано не один раз.

Руслан

20 березня 2023, 12:24

Какие развязки все для победы,каждая гривна должна быть вложена армия и флот

Наталія

20 березня 2023, 11:30

Александр, згодна з Вами!

Александр

20 березня 2023, 08:30

Ну один проплаченный администрацией президента автор петиции это ещё не "просьба киевлян", особенно живущих на Оболони. Это очередной пасквиль по очернению мера Кличко, который ну никак не хочет ложится под Ермака с Зеленский. Кому война, а кого-то муляют рейтинги популярности. Мера Чернигова уже съели, на очереди Кличко, а там уже можно браться и за Залужного...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися