Київрада прийняла незаконне рішення про забудову на острові Труханів

Прокуратура через суд вимагає скасувати рішення Київради, яким передбачено комерційне будівництво на острові Труханів

Прокуратура вимагає скасування рішення Київради про створення комерційної забудови на острові Труханів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокуратура міста Києва подала позов до Господарського суду міста Києва про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради про поновлення з приватною компанією договору оренди земельної ділянки вартістю понад 12,8 млн грн у прибережній зоні річки Дніпро на острові Труханів.

У 2007 році Київська міська рада передала підприємству в оренду на 10 років земельну ділянку площею близько 0,4 га в межах прибережної захисної смуги острова Труханів для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою.

Після закінчення терміну дії договору у 2017 році компанія втратила переважне право на поновлення договірних відносин, оскільки не виконувала належним чином умови договору.

Однак у 2021 році Київська міська рада поновила договір оренди ще на 10 років і віднесла ділянку до рекреаційних земель.

Хоча зараз ділянка вільна від забудови, це рішення дозволяє компанії побудувати там базу відпочинку з кафе та паркінгом.

Слід зазначити, що спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги острова Труханів і віднесена до земель водного фонду, де будівництво споруд заборонено законом.

Як повідомляє прокуратура, при прийнятті рішення Київська міська рада допустила низку порушень земельного та водного законодавства, зокрема, поновила договір оренди землі з неналежним орендарем, визначила вільну ділянку земель водного фонду на острові Труханів як землі рекреаційного призначення та розпорядилася нею поза конкурентними засадами.

У зв'язку з цим, прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування рішення Київради та повернення земельної ділянки. Господарський суд міста Києва відкрив провадження за позовом і призначив розгляд справи.

Нагадуємо, що прокуратура через суд повернула громаді земельну ділянку історико-культурного призначення на столичному Печерську. Земельна ділянка розташована в центральній планувальній зоні, в історичному ареалі міста та в зоні регулювання забудови першої категорії на землях історико-культурного призначення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


т іна

24 березня 2023, 07:19

А що у Ткаченка на Трухановому?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися