У Києві створюють онлайн-мапу зелених насаджень: подробиці

Мапа буде викладена у відкритий доступ після завершення дії воєнного стану

У Києві поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на 13 квітня у столиці "оцифровано" майже 23 000 зелених насаджень. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

У міськраді розповіли, що мапа буде викладена у відкритий доступ після завершення дії воєнного стану. Онлайн-ресурс міститиме фотографію кожного "оцифрованого" дерева, інформацію про його місцезнаходження з прив’язкою до точних координат, вид, діаметр стовбуру, висоту та стан. Мапа була розроблена Управлінням екології та природних ресурсів КМДА спільно з КП "ГІОЦ". 

"Ідея "оцифровувати" міські дерева не нова. Подібні карти створюються у багатьох мегаполісах світу, зокрема у Нью-Йорку, де міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 000 зелених насаджень", - зазначили у Київраді.

Також у повідомленні додали, що у минулому році у Києві попри воєнний стан було висаджено 5 994 дерев, понад 61 000 кущів та 7,3 млн квітів.

Нагадуємо, що у Голосіївському районі Києва об'єкт "Гай хижих птахів" планують оголосити зоологічною пам'яткою природи місцевого значення. На схилах величезного пагорба ростуть граби та дуби. Завдяки відсутності рубок, тут зберігся величезний за площею старий гай, який став притулком багатьом хижим птахам, які знаходяться під охороною Бернської конвенції.

Також Київська обласна рада створила нові та розширила заповідні зони. Депутати ухвалили рішення про створення та розширення 14 нових заповідних об’єктів в Київській області. Матеріали на заповідання цих об’єктів підготували фахівці КЕКЦ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися