У Києві посилили заходи безпеки на Великдень: подробиці

Що потрібно знати киянам та гостям столиці

У Києві для запобігання порушення громадського порядку під час проведення Великодніх свят посилили заходи безпеки. Про розповів начальник Київської міської військової адміністрації, генерал-полковник Сергій Попко, передають "Коментарі".

У столиці під час святкування Воскресіння Господнього забезпечать усі необхідні заходи безпеки. Національна поліція України задіє понад тисячу поліцейських та близько 120 представників територіальної оборони. За правопорядком у столиці додатково стежитимуть до пів тисячі співробітників муніципальної охорони Києва. Вони патрулюватимуть храми, собори та Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" з метою недопущення провокацій.

Біля церков у Києві будуть чергувати працівники поліції та муніципальної охорони, які у разу повітряної тривоги забезпечуватимуть вчасну евакуацію вірян та священників до найближчих укриттів. Крім того, працюватимуть моніторингові центри, які оперативно відслідковуватимуть ситуацію в Києві. Комендантська година на Великдень залишилась без змін – з опівночі до п’ятої ранку.

У Службі безпеки України закликали українців не відвідувати масових зібрань та дотримуватися безпекових рекомендацій напередодні Великодня. Також українців закликали в СБУ не піддаватися на провокації, дотримуватися комендантської години, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і під час неї перебувати в укриттях, не затримуватися у храмах та інформувати правоохоронців про підозрілі предмети та осіб, які можуть влаштовувати провокації.

Нагадаємо, цього року в Києво-Печерській лаврі на Різдво, 7 січня, вперше відбулося богослужіння під проводом очільника Православної церкви України митрополита Епіфанія. Це історична подія для українців. Раніше службу тут правила лише Українська православна церква Московського патріархату. В це Різдво у Києво-Печерській лаврі вперше пролунала різдвяна колядка українською мовою.

Читайте також, що скандального настоятеля Києво-Печерської лаври Павла підозрюють у співпраці з окупантами

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1452


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися