Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Який прогноз оприлюднили синоптики на Великодні свята

У Києві та Київській області в суботу, 15 квітня, та неділю, 16 квітня, буде хмарна погода з проясненнями. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укргідрометцентру".

За прогнозами синоптиків, у Києві та в Київській області, у суботу, 15 квітня, буде дощ та сильний штормовий вітер зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Температура повітря в столиці — близько 10 градусів тепла, в регіоні — коливатиметься від 8 до 13 градусів тепла.

"У Києві 15 квітня буде сильний вітер, холодяка, вдень +6+8 градусів. Але хоч без дощу, хіба що ввечері. Одягайтеся тепло, щільно", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

За її словами, на Великдень в Україні скрізь потепліє, вдень очікується +12+16 градусів.

"Дощі на Паску можливі вночі у північних областях (але невеликі зовсім) та вдень місцями у західній частині. У більшості областей України 16 квітня погода буде теплою та сухою", — зробила прогноз Діденко.

У неділю, 16 квітня, у Києві та області незначно потеплішає. Температура повітря у столиці вночі — 7-9 градусів тепла, вдень — 13-15 градусів з позначкою плюс. На Великдень синоптики прогнозують дощ лише вночі, вдень — без опадів. Аналогічну погоду у Києві з невеличким потеплінням синоптики прогнозують й на найближчі два дні після Великодніх свят, у понеділок та вівторок, 17-18 квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в селищі Іванків у Вишгородському районі Київської області через розмиття дамби затопило вулиці, житлові будинки та важливий переїзд на трасі Київ — Овруч. У зв'язку з погодними умовами та підняттям рівня води у річці Тетерів ситуація ускладнилась. Переїзд на трасі Київ — Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці, повністю перекрито. До ліквідації стихійного лиха залучили військових.

Нагадаємо, що у Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій. Мова йде про села та садово-дачні ділянки в заплаві річок Десна та Дніпро. Це стосується лівобережної частини Києва, а також вірогідними є затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

Киян також попередили про підтоплення у деяких районах столиці. В мерії Києва заявили, що через збільшення рівня води внаслідок опадів можливі часткові затоплення на дачних масивах Воскресенські сади, Русанівські сади, Осокорки, Позняки та Вишеньки. Окрім того, масштабні підтоплення вже зафіксували на Оболоні.

Читайте також, як у Броварському районі Київської області підтопило село Погреби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися