Прибережну зону притоки Дніпра у Києві розчистили від сміття (ФОТО)

Прибирання відходів відбулося у Голосіївському районі столиці

У Голосіївському районі Києва зачистили від сміття та різних відходів берегову лінію правої притоки Дніпра річки Коник. Про це повідомили у комунальному підприємстві "Плесо", передають "Коментарі".

Щодо необхідності очищення берегової лінії річки Коник у Голосіївському районі Києва до столичних комунальників звернулися місцеві мешканці.

"Під час реалізації даного завдання було виявлено більше 45 кубів різноманітних відходів, таких як пластикові пляшки, скляні банки, папір та інші предмети, які забруднювали прибережну зону. Фахівці залучили спеціальне обладнання та техніку для збору сміття та очищення місцевості", — заявили в КП "Плесо".

Після завершення робіт берегова лінія річки Коник стала значно чистішою та естетично привабливішою. Комунальники закликали киян дбайливо ставитися до довкілля та не забруднювати навколишнє середовище.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Голосіївському парку в Києві вивезли тони сміття та розвісили будиночки для птахів. Участь у прибиранні взяли студенти, громадські активісти та міністр захисту довкілля Руслан Стрілець. Толоку у Голосіївському парку провели на дев’яти локаціях, на яких зібрали майже п’ять тон сміття.

Нагадаємо, річка Ірпінь та її ліва притока річка Буча вийшли з берегів. Існує додаткова загроза підтоплення Києва. Заплави річок Буча та Ірпінь затоплено. Рівень води в цих та в інших водоймах Київщини піднявся внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС. Через це в регіоні оголосили підвищений рівень небезпеки. Підвищена небезпека зберігатиметься як мінімум до 17 квітня. Через повені є ризики затоплення заплавних територій, низьких ділянок садово-дачної забудови та присадибних ділянок. У найбільшій зоні ризику знаходяться Київ, а також Вишгородський, Броварський та Бориспільський райони Київщини.

Читайте також, що територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися