Мешканців Києва попередили про неякісну воду: деталі

У столиці проведуть профілактичну промивку водоводу

В Оболонському районі Києва анонсували проведення планової профілактичної промивки водопровідних мереж. Про це киян попередили в Оболонській районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Планова профілактична промивка водопровідних мереж в Оболонському районі столиці відбудеться в ніч з 19 на 20 квітня. Профілактику проводитимуть фахівці підприємства "Київводоканал".

У зону профілактичних робіт на Оболоні потраплять наступні адреси:

·       Оболонський проспект та проспект Володимира Івасюка;

·       Левка Лук'яненка, Прирічна, Північна, Озерна;

·       Зої Гайдай, Богатирська, Героїв Дніпра.

Профілактична промивка водопровідних мереж в Оболонському районі Києва розпочнеться сьогодні з 23:00 та триватиме до п’ятої ранку.

"Профілактика проводитиметься вночі, щоб не створювати незручності мешканцям. Упродовж часу виконання робіт Київводоканал не рекомендує користуватися водою з крану для приготування їжі та санітарно-гігієнічних потреб", — зазначили в Оболонській райдержадміністрації.

Киянам порадили користуватися водою після закінчення профілактики мереж, попередньо пропустивши її з крану. В години профілактики можливе зменшення тиску в водопровідних мережах. Промивка мереж є обов’язковою профілактикою, щоб вода не застоювалась та не погіршувалась її якість. Під час таких заходів труби очищаються від можливого осаду.

Окрім того, у Вишгороді наступного тижня заплановано провести хлорування води. Місцевий водоканал протягом двох днів буде проводити роботи з профілактичної дезінфекції водопровідної мережі. Користуватися холодною водою можна буде тільки після завершення профілактики. Перед користуванням необхідно злити воду з водопровідного крану протягом 15 хвилин.

Нагадаємо, у кількох районах Києва розпочали масштабні гідравлічні випробування. З цього тижня гідравлічні випробування стартували на Мінському масиві, Нивках та в частині Шевченківського району Києва. Робити триватимуть близько 14 днів. На цей час гарячого водопостачання не буде.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні комунальники у Дніпровському районі вже почали підготовку теплових мереж до наступного опалювального сезону у Києві. У цьому районі до 26 квітня триватимуть гідравлічні випробування теплових магістралей ТОВ "Євро-Реконструкція". В самому ж підприємстві зазначили, що випробування також стартували у Дарницькому районі столиці. Гаряче водопостачання у Дніпровському районі Києва припинили для всіх споживачів, які підключені до систем теплопостачання в межах кількох вулиць.

Читайте также