Оплата за проїзд у Києві радикально зміниться

Що треба знати пасажирам

В мерії Києва підтримали запровадження у столиці пересадкового квитка у громадському транспорті. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відповідь влади на відповідну петицію, оприлюднену на офіційному сайті Київської міської ради.

Автор петиції №11735 Ілля Сигачов запропонував впровадити у Києві пересадковий квиток вартістю 8 гривень, який дозволить змінювати транспорт протягом 90 хвилин.

"Через неспроможність КП "Київпастранс" надавати якісні послуги з перевезення пасажирів, а саме через відсутність передбачуваності, що обумовлена як недостатньою кількість одиниць громадського транспорту на маршрутах так й іншими факторами. Це призводить до значного збільшення інтервалів руху. На деяких маршрутах, інтервали вже сягають замість 30 хвилин заявлених — 50 хвилин", — пояснював автор петиції свою пропозицію.

За його словами, через заборону роботи громадського наземного транспорту під час повітряної тривоги виникають великі черги. На певних ділянках київські маршрути громадського транспорту дублюють один одного. Це потенційно дає змогу охочим здійснити поїздку від пункту відправлення до пункту призначення з пересадкою на інший маршрут.

"Пропоную впровадити пересадковий квиток вартістю 8 гривень, що дасть змогу здійснювати пересадку на інший громадський транспорт міста Києва протягом 90 хвилин. Такі дії допоможуть жителям міста діставатись пункту призначення швидше та з більшим комфортом, не вдаючись до користування маршрутними таксі з більшою вартістю квитка", — підсумував автор звернення до столичної влади.

Петиція зібрала понад шість тисяч голосів на підтримку і розглянута в Київській міській раді. У відповіді на електронне звернення мер Києва Віталій Кличко зазначив, що підтримує цю петицію. Київський міський голова вже направив її для реалізації впровадження пересадкового квитка заступнику голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, директору Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та постійній комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами.

Нагадаємо, у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Столичній владі пропонують встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею. Зокрема, у столиці планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова".

Читайте також, що у Києві поліція зупинятиме маршрутки під час повітряної тривоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Світлана

30 квітня 2023, 15:41

Які пересадки?Дякуйте що Ми їздимо.Шановни мер,ви повинні відреагувати на цей запит

Живой человек

26 квітня 2023, 11:17

А у психиатра уже тоже установили валидатор!?

Ответ

26 квітня 2023, 10:51

Живой человек , читаю твой комментарий ,да ты ещё похлеще оцифрованного, или как ты там написал ..К психиатру сходи лучше ..

Живой человек

26 квітня 2023, 10:34

Ещё одна радостная новость для оцыфрованых вакцинированы дебилов. Когда уже можно будет оплачивать проезд прикладываю жопу к валидатору!? Когда уже валидаторы начнут устанавливать в квартире для того что бы вы глянуть в окно!? Когда уже можно будет приложить карту к лёгким когда захочется вдохнуть полной грудью!? Когда уже начнут учитывать прибыль от того что идёт дождь а мы не платим за то что когда вступаем в лужу!?!!!

Светлана

25 квітня 2023, 09:25

Почему нет валидаторов в маршрутках? Почему бы не учитывать прибиль от маршруток? Как использовать пересадочный талон?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися