У Києві у громадянина конфіскували ювелірні вироби на мільйони гривень (ФОТО)

Загальна вартість ювелірних виробів становить 4,7 млн грн

У столиці у порушника митних правил конфісковано раніше виявлені київськими митниками 44 кг ювелірних виробів на 4,7 млн грн. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Рішенням Солом’янського районного суду м. Києва громадянина, який переміщував срібні ювелірні вироби, оздоблені опалами, топазами, алмазами, рубінами, смарагдами та іншим камінням на 4,7 млн грн, визнано винним у порушенні митних правил. На нього накладено штраф, а вироби конфісковано в дохід держави.

Київські митники зафіксували це правопорушення на "зеленому коридорі" в аеропорту "Бориспіль" ще до початку повномасштабної війни. Тоді авіапасажир, який повертався з Індії, мав при собі дві валізи з прикрасами, інкрустованими, крім вже перелічених, вельми цікавими каменями - дендритовим агатом, кварцем волосатиком, необробленими астрофілітом, апатитом та хромдіопсидом і, не традиційними для ювелірних виробів, польовим шпатом та вапняком, які мають у цих прикрасах цікавий оптичний ефект.

Крім прикрас, громадянин переміщував і фігурки трьох слонів зі сплаву срібла, інкрустовані коштовним та напівкоштовним камінням.

Під час експертизи було визначено, що загальна вартість ювелірних виробів становить 4,7 млн грн.

Тепер всі ці ювелірні вироби Київська митниця передає до Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України.

Нагадуємо, що столична митниця викрила незаконну схему експорту зернових на суму близько 1 мільйона гривень до Румунії.

Читайте также