Паводок у Києві: рівень води у річці Дніпро різко пішов на спад

Оперативна інформація щодо підтоплень у столиці

У Києві після кількох днів падіння рівень води в річці Дніпро зростав, але зараз стрімко падає. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 28 квітня, становить 9290 сантиметрів, що на 19 сантиметрів менше, ніж минулої доби.

"Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається – І (жовтий). Тобто, після трьох днів підйому рівня водопілля, вода пішла на спад", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що у столиці не зафіксовано аварійних підтоплень.

"Все ще продовжує спостерігатися підтоплення заплави шаром близько понад 20 сантиметрів — острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків", — розповів начальник КМВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, у Києві та Київській області розпочався весняно-літній період нересту риби. Терміни заборони для любительського і спортивного рибальства у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення, діятимуть до 10 червня. У всіх річках та їх кореневих водах — до 20 травня, а у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктах — до 30 червня.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт греблі на річці Ірпінь.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1544


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися