Під Києвом знесли десятки зруйнованих житлових будинків (ФОТО)

Як тривають роботи з демонтажу

В Ірпені тривають роботи з демонтажу приватних житлових будинків, які були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Ірпінської міської ради.

За даними мерії міста, в Ірпені демонтовано ще два десятки приватних будинків. Роботи з демонтажу провели в рамках співпраці між Ірпінською міською радою і Програми розвитку ООН за фінансування уряду Японії. Загалом в Ірпені вже демонтували 80 приватних будинків.

"Повністю розчищено території та вивезено будівельне сміття. Варто зазначити, що ці роботи необхідні для реалізації проєктів подальшої комплексної відбудови житлових будинків на місцях повної руйнації", — заявили в Ірпінській міській раді.

В мерії Ірпеня оприлюднили фото демонтованих приватних будинків, знищених під час бойових дій з російськими окупантами та обстрілів.

Нагадаємо, Ірпінська міська рада виділила кошти на проєктування відбудови дитячо-юнацької спортивної школи та Центрального будинку культури. Приватні будинки на вулиці Багірова та Гостомельському шосе в Ірпені будуть відбудовувати за єдиним комплексним проєктом всього мікрорайону. Зараз розробляють візуалізацію та триває збір даних для проєктування. Обласна військова адміністрація виділила Ірпеню 75 мільйонів. Із них 60 мільйонів резервують для проєктування і часткової відбудови цілого мікрорайону. На відбудову всіх приватних будинків цих грошей не вистачить, але, маючи проєкт, ірпінська влада зможе залучити благодійників і меценатів. Мова йде про понад 80 пошкоджених і знищених повністю приватних будинків в Ірпені. Приблизно половина із них потребують капітального ремонту, а решта – відбудови з нуля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт греблі на річці Ірпінь.

Джерело: https://t.me/newsimr/9832


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися