У Києві рівень води в річці Дніпро почав знову зростати

Оперативна ситуація щодо паводків в столиці

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу почав знову зростати. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 30 квітня, становить 9296 сантиметрів, що на п’ять сантиметрів більше, ніж минулої доби.

"Температура води 13 градусів тепла по Цельсію. Коливання рівня води останніми днями має незначну амплітуду - в порівнянні з попередньою добою рівень водопілля в межах столиці збільшився на 5 см. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається – І (жовтий)", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що у столиці все ще спостерігають підтоплення заплави шаром близько понад 25 сантиметрів. Мова й де про острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерну затоку, Корчувате та приватні ділянки в районі житлового масиву Осокорки. Аварійних підтоплень у Києві не зафіксовано. До критичного рівню води ще понад один метр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, у Києві та Київській області розпочався весняно-літній період нересту риби. Терміни заборони для любительського і спортивного рибальства у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення, діятимуть до 10 червня. У всіх річках та їх кореневих водах — до 20 травня, а у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктах — до 30 червня.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт греблі на річці Ірпінь.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1569


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися