У Києві привітали українських прикордонників зі святом (ФОТО)

В Україні святкують День прикордонника

Українські прикордонники першими зустріли російських окупантів і дали гідну відсіч ворожим військам. Про це йдеться у привітанні начальника Київської міської військової адміністрації Сергій Попка, передають "Коментарі".

"Вони першими зустріли ворога 24 лютого 2022 року. Це саме вони послали російський військовий корабель за відомим напрямом. Сьогодні своє професійне свято відзначають українські прикордонники. Зараз вони разом з іншими підрозділами Збройних сил України на найгарячіших ділянках фронту боронять українську землю", — зазначив Попко.

За його словами, ці герої щодня охороняють спокій українців та дають відсіч агресору. Ця праця нелегка, але вкрай важлива для національної безпеки України.

"Вічна пам’ять всім тим, хто поклав своє життя захищаючи кордони незалежної України. Слава тим, хто продовжує боронити нашу державу! Я вірю, що український прикордонник підніме синьо-жовтий прапор над Ластівчиним гніздом в Криму, в Керчі, в Маріуполі, Донецьку і Луганську. Ми повернемо українські кордони 1991 року і відновимо мир в Україні після нашої Перемоги!" — наголосив начальник військової адміністрації Києва Сергій Попко.

"З перших днів війни – і не тільки з 24 лютого, а й з 2014 року – прикордонники відважно обороняють Україну. Вони першими зустріли ворога на державному кордоні та вступили в бій із силами противника. Справжні герої, які успішно виконали та виконують сотні й сотні бойових завдань. Дякую вам, воїни, за вашу стійкість та силу, які ви демонструєте щодня, щогодини, щомиті", — йдеться в привітанні президента України Володимира Зеленського.

Читайте також, що у Борисполі відкрили Алею пам’яті героїв-прикордонників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися