У Київській області відкрили Алею пам’яті прикордонників (ФОТО)

На новій алеї встановили меморіальну дошку

У Борисполі відкрили Алею пам’яті героїв-прикордонників. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

За даними відомства, у Книшовому меморіально-парковому комплексі відкрили першу в історії Борисполя Алею пам’яті героїв-прикордонників. Відкрив алею начальник Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" полковник Олег Трофіменко разом з міським головою Борисполя Володимиром Борисенком.

"Відкриття пам'ятної алеї ми проводимо знаково – напередодні Дня прикордонника України. Рани втрати близької людини, товариша ніхто і ніщо не зможе загоїти, але в наших силах зробити все, щоб Героїв, які захищали Україну і віддали найдорожче – своє життя пам’ятали наступні покоління", – прокоментував Трофіменко.

У рамках програм "Озелення України" та "Одного мільйона дерев життя" прикордонники, представники спілки ветеранів-прикордонників Борисполя, представники міської влади, співробітники Бориспільського районного управління поліції, волонтери та духовенство висадили десять верб, які будуть символом вічної та світлої пам'яті про усіх героїв-прикордонників, які загинули під час війни.

Меморіальну дошку та камінь виготовив та надав скульптор Олексій Пергаменщик. Картина, яка зображена на меморіальній дошці належить художниці Беаті Куркуль.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт благоустрою скверу поблизу райдержадміністрації витратять мільйони гривень. Згідно з умовами тендеру, на ремонт скверу імені Кошиця готові витратити понад 5,5 мільйонів гривень. Замовником робіт виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Підрядник має провести в сквері поблизу Дарницької районної державної адміністрації озеленення — облаштувати газон, висадити кущі та дерева. До робіт також входить благоустрій території скверу, встановлення лав та урн і флагштоку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, що у Києві запровадять пересадковий квиток у громадському транспорті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися