Кияни поскаржились на відсутність бомбосховищ на Виноградарі

До влади столиці звернулися з петицією

На житловому масиві Виноградар у Києві необхідно побудувати безпечні підземні бомбосховища. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №12053 Анастасія Сакова вимагає від столичної влади спорудження підземних бомбосховищ для мешканців мікрорайонна Виноградар.

"Мікрорайон Виноградар немає жодного бомбосховища! Вимагаємо від місцевої влади спорудження мінімум трьох рівновіддалених підземних бомбосховищ в нашому мікрорайоні! Наголошуємо, що підвали жилих будинків та місцевих шкіл не являються бомбосховищами!" — йдеться у петиції.

На Виноградарі підвали жилих будинків та місцевих шкіл побудовані без належних вимог до бомбосховищі, не мають додаткового другого виходу та не укріплені і в разі прямого влучання ракети. Такі укриття, де під час ракетного обстрілу знаходяться люди, можуть стати братською могилою, наголосила авторка петиції.

"Під час повітряної тривоги ми сподіваємось тільки на правило "двох стін" та вимагаємо від влади належного забезпечення нашого права на захист життя та побудувати в нашому мікрорайоні підземні бомбосховища за всіма правилами для таких споруд", — йдеться у зверненні до столичної влади.

Для розгляду у Київраді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві без аукціону віддали землю під автостоянку у Деснянському районі столиці. Київська міська рада в порушення земельного законодавства у зв’язку з набуттям права власності на нерухомість поза аукціоном надала в оренду земельну ділянку на Троєщині. Мова йде про землю на вулиці Оноре де Бальзака для розміщення автостоянки. Площа земельної ділянки майже у 95 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.

Читайте також, що у Києві місцеві мешканці виступають проти забудови в Біличанському лісі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися