У Київській області у підприємства відсудили комунальне майно

Юридичну особу зобов’язали повернути нежитлові приміщення територіальній громаді

У Київській області зусиллями прокурорів територіальній громаді повернуто комунальне майно вартістю майже 62 млн грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори Білоцерківської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду про повернення міській раді нежитлових приміщень вартістю майже 62 млн грн.

Рішенням суду юридичну особу зобов’язано повернути нежитлові приміщення площею 1066,9 м² та сплатити заборгованість.

Відповідач, на підставі укладеного з комунальним підприємством Сквирської міської ради договором оренди, тривалий час використовував приміщення для здійснення підприємницької діяльності. Втім, всупереч умовам договору, майже півтора року не сплачував орендну плату за користування комунальним майном, внаслідок цього утворилася заборгованість на суму 818 тисяч гривень.

Захищаючи порушені інтереси територіальної громади, прокуратура заявила позов до суду. На даний час зусиллями прокуратури спірні приміщення повернуті громаді. 

Нагадуємо, що прокуратура через суд стягнула 1,7 млн грн з підприємства, яке 2 роки не сплачувало кошти за користування землею. Набувши у власність об’єкт нерухомості, право користування на земельну ділянку товариство не оформило та з 2021 року використовувало її, не сплачуючи при цьому орендну плату.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися