У Києві запрацювала нова система оповіщення населення

Що відомо про посилення захисту від повітряних атак

У Києві цього тижня почала працювати ізраїльська система оповіщення населення про повітряну тривогу. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, передають "Коментарі".

За його словами, нова система сповіщення населення про повітряну тривогу ідентифікує ракети та снаряди всіх видів і місця, куди вони впадуть, щоб звузити радіус, у якому жителі можуть бути в небезпеці.

"Сподіваюся, у Києві швидко завершать встановлення системи попередження, і ми зможемо скопіювати її в усі великі міста. Український уряд контролює шість міст з населенням понад мільйон, і ми обов’язково будемо використовувати ізраїльські технології", — сказав Корнійчук.

Система також розраховує, скільки часу мають люди в небезпечних зонах, щоб шукати притулок.

"Це дуже важливо для нашої цивільної та військової інфраструктури. Це обладнання, яке дозволить нам рятувати життя", — прокоментував дипломат.

Ізраїль також допомагає Україні розмінувати території.

"За останні півроку ми звільнили територію, вдвічі більшу за Ізраїль, яка заповнена мінами", — поінформував посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко зазначив, що ізраїльська система раннього оповіщення в Києві буде прогнозувати найбільш небезпечні райони та час удару ракет.

"Інформація буде стосуватися кожного індивідуально, інформації про ракети там не буде. Там будуть рекомендації, що робити людині. Ця система являє собою розумний хаб, в який стікається інформація з радарів систем ППО. Цей розумний хаб оброблює траєкторії цих ракет. Він робить висновки, які райони Києва найбільш небезпечні та розраховує час, коли удар може бути по цьому району", — розповів експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко в ефірі телеканалу "Київ".

Нагадаємо, викрили шпигуна російських окупантів в результаті спецоперації у Києві та Донецькій області. На початку повномасштабного вторгнення російських військ киянин збирав для окупантів інформацію про місця базування Сил оборони у Києві. Намагаючись уникнути відповідальності, киянин мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку в Донецькій області. Співробітники СБУ затримали шпигуна в одному з фронтових міст Донецького регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рівень загрози наступу російських окупантів на Київ з півночі. На території Білорусі зараз перебувають авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російських військ загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебувають до 17 тисяч російських військових. Ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована. Зараз загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає.

Читайте також, що у Києві внаслідок падіння безпілотників сталися масштабна пожежа в ТЦ та в парку.

Читайте также