У Києві збільшився рівень водопілля, - КМВА

У столиці залишаються підтопленими заплавні території

У Києві в порівнянні з попереднім днем збільшився рівень водопілля. Про це повідомляє Сергій Попко, начальник Київської міської військової адміністрації, передають "Коментарі".

Станом на 10:00 11 травня рівень води в річці Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 280 см за Балтійською системою висот. Температура води становить 13°C.

У порівнянні з попереднім днем рівень водопілля збільшився на 10 см. За словами начальника КМВА, жодних негативних наслідків цей підйом не несе. Теперішня висота повені на 30 см менша за максимальні показники в середині квітня. Тож, наразі загроз для Києва немає.

Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 30 см.

Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Нагадуємо, що у столиці проінспектували Солом’янський та Голосіївський райони. У цих районах перевіряли благоустрій та чистоту. 10 травня інспекція обійшла території біля гаражних кооперативів неподалік кінотеатру "Тампере" (Солом’янський район), які перетворились на звалища. Також перевірені житлові будівлі, зокрема на вулиці Деміївській, та стан дитячих майданчиків. Було виявлено низку МАФів, що здійснюють нелегальну діяльність.

Читайте также