Совські ставки: місцеві мешканці VS забудовник. Суд став на сторону громади міста

Касаційний господарський суд у складі Верховного суду сьогодні став на бік прокуратури та громади Києва та відправив справу про розірвання договору оренди Совських ставків назад на розгляд у апеляційну інстанцію, тепер справу там будуть розглядати по суті. 

"У разі розірвання договору оренди території нижнього каскаду Совських ставків ТОВ "Господарник",  ставки будуть збережені у вигляді ставків, а не у вигляді нового житлового масиву на і так перевантаженій Деміївці", - повідомляє депутат Київради  Констянтин Богатов, який прийшов до суду аби підтримати киян. 

Депутат зазначає, що на виїзній робочій групі він вже висловив позицію про петицію по збереженню Совських ставків без забудови.

"Головне, що я побачив на місцевості - Забудовник маніпулює висловлюваннями щодо розвитку інфраструктури у цьому районі, в першу чергу стосовно будівництва загальноосвітніх закладів та систем каналізації", - вважає Богатов.

1. Соціальне навантаження на загальноосвітні заклади у цьому районі в межах норми, а у деяких школах існує недобір учнів. І за умови відсутності забудови багатоповерховими будинками Совських ставків, ситуація з наповненістю шкіл буде під контролем.

2. Щодо ситуації з старим колектором, який знаходиться посеред ставків і забруднює їх своїми нечистотами через незадовільний стан, то місто взяло на себе зобов’язання перекласти його. Вже більше половини робіт виконано!!! по прокладанню нового каналізаційного колектора по вулиці Володимира Брожка за рахунок бюджету. Не хочу ні на що натякати, але це виглядає як красивий "пас" у бік забудовника з міського бюджету.

Що стосується "майбутнього парку від забудовника", то, можу вам нагадати, що за "господарювання" орендаря на Совських ставках, стан території значно погіршився, а площа озер скоротилась наполовину. Можна проводити паралелі з Аральским морем…

Доречі, нагадує член Постійної комісії Київради з питань екологічної політики, існує пряма норма закону щодо зобов’язаннь орендаря зберігати орендоване майно (а у нашому випадку ставки - це наше з вами комунальне майно) в відповідному стані. За порушення цієї норми прямий шлях до повернення майна до місту.

Детально про ситуацію, що склалася навкруги Совських ставків, "Коментарі" писали вчора.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися