Паводки у Києві: що відомо про підтоплення столиці

Оприлюднено оперативну інформацію

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу знизився. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 14 травня, становить 9254 сантиметрів. Температура води 15 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля знизився на дев’ять сантиметрів.

Висота повені в межах столиці продовжує коливатися з невеликими амплітудами зростання та спадання. "Водопілля загроз місту не несе. Аварійних підтоплень не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45 сантиметрів", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що у столиці промислові об’єкти і житлові масиві поза загрозою.

"Вода поступово звільняє заплаву Дніпра в межах Києва – затопленими залишається менше десяти сантиметрів заплави", — додав начальник КМВА Сергій Попко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище. На об'єкті природно-заповідного фонду ландшафтному заказнику місцевого значення “Жуків острів“ зафіксували наявність купи побутового сміття, мішки з відходами, пластикові та скляні пляшки, бляшанки з-під пива, каністри, пакети, автомобільні шини, шматки розбитих автомобілів та інший бруд. Активісти не змогли знайти на острові жодної водойми, поверхня якої не рясніла би пластиковим непотребом.

Нагадаємо, у Києві стався масштабний порив на водогоні на вулиці Велика Васильківська. Внаслідок пошкодження тепломережі висота гейзера сягнула висоти 16-поверхового житлового будинку. Аварія на трубопроводі з витоком назовні фонтану води сталася під час гідравлічних випробувань тепломереж у зоні обслуговування ТЕЦ-5. Очевидці оприлюднили відео масштабної аварії на водогоні. Кияни повідомили, що внаслідок пориву на трубопроводі затопило квартири та пошкоджено автомобілі. Один з постраждалих від аварії мешканців багатоповерхівки розповів, що воду комунальники перекрили не одразу, а додзвонитись в аварійну службу було надзвичайно складно.

Дивіться також відео, як у Києві з мосту у Дніпро впала металева конструкція.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1692


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися