Заповідний острів у Києві перетворили на сміттєзвалище (ФОТО)

Що відомо про засмічення території заказника

Заповідний "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище. Про це розповів співробітник Національного природного парку "Голосіївський" Олександр Соколенко, передають "Коментарі".

"Смітник? Звалище? По факту — так. А формально — об'єкт природно-заповідного фонду, ландшафтний заказник місцевого значення “Жуків острів“. Купи побутового сміття, мішки з відходами, пластикові та скляні пляшки, бляшанки з-під пива, каністри, пакети, автомобільні шини, шматки розбитих автомобілів та інший бруд — він тут скрізь", — розповів Соколенко.

За його словами, на острові не змогли знайти жодної водойми, поверхня якої не рясніла би пластиковим непотребом.

"У цьому бруді порпаються качки та навіть лебеді... Купи автомобілів, мисливці, рибалки, п'яні компанії. Квадроцикли, мотоцикли, кожен розважається як вміє. Скрізь розбиті автомобілями дороги, порубані та крадені дерева, сліди численних вогнищ і знову таки — смітники", — обурився працівник Голосіївського парку.

Окрім цього, до природно-заповідного та лісового фонду скрізь відкриті заїзди, зокрема, з вулиці Лютневої.

"КМДА, Київзеленбуд, Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації невже так важко навести лад на території такого важливого для міста об'єкта ПЗФ? Державна екологічна інспекція Столичного округу, чи не варто з'ясувати, на кого оформлено охоронне зобов'язання на цей об'єкт та нарахувати на відповідальних осіб стягнення за шкоду, завдану довкіллю?" — завдався питанням Соколенко.

Нагадаємо, у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві офіційно розпочався черговий весняно-літній сезон у Київському зоопарку. Майже всі тварини вже перейшли до своїх літніх майданчиків та ставків, а парк зазеленів та розквітнув красою квітів та дерев. А у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, розквітлі мільйони тюльпанів та інші квіти

Читайте також, що у Києві на території Гідропарку відновив роботу парк динозаврів "Динопарк".

Дивіться фото квітучих дерев та квітів в парках та на вулицях Ірпеня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися