У Києві та Київській області розпочались військові навчання

Що відомо про заходи з підвищення оборони столиці

У Києві та Київській області кілька днів триватимуть військові навчання за участі підрозділів угруповання сил та засобів оборони столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію командування Сухопутних військ Збройних сил України.

За даними відомства, військові навчання за участі підрозділів угруповання сил та засобів оборони Києва розпочались сьогодні, 23 травня та триватимуть протягом кількох днів — по четвер, 25 травня. Під час тренування військових відбудуться практичні дії із залученням особового складу, штатної військової техніки та озброєння.

"Метою заходу є нарощування бойових (оперативних) спроможностей під час підготовки і ведення оборонної операції. У зв'язку з проведенням навчань буде здійснюватися переміщення особового складу та рух важкої техніки", — йдеться в повідомленні командування Сухопутних військ ЗСУ.

Мешканців Києва та регіону закликали зберігати спокій та не повідомляти у соціальних мережах про переміщення техніки та українських військових. 

Нагадаємо, до начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка надійшли численні скарги від киян щодо закритих укриттів під час ракетної атаки на Київ. Такі випадки були зафіксовані практично в усіх районах столиці. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рівень загрози наступу російських окупантів на Київ з півночі. На території Білорусі зараз перебувають авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російських військ загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебувають до 17 тисяч російських військових. Ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована. Зараз загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає.

Читайте також, що у Бучанському районі Києва стався вибух у багатоповерховому житловому будинку.

Читайте также