Рівень води та температура у річці Дніпро у Києві зросли

Оперативна інформація щодо паводку у столиці

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу знову зріс. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 25 травня, становить 9243 сантиметрів. Температура води зросла до 19 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля зріс на 20 сантиметрів.

"Від початку цього тижня Київ вийшов з І (жовтого) рівня небезпеки гідрологічних явищ і далі знаходиться в безпечній зоні. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано, загроза для промислових об’єктів і житлових масивів столиці відсутня", — розповів Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що хвилюватися через зростання рівня води у Дніпрі не варто. Теперішній рівень води в Дніпрі в межах Києва на понад метр менше пікових показників паводку у квітні цього року. 

Нагадаємо, територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили. Відповідний указ про нове зонування підписав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Цим рішенням збільшено заповідну зону Голосіївського парку на понад сім відсотків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище. На об'єкті природно-заповідного фонду ландшафтному заказнику місцевого значення “Жуків острів“ зафіксували наявність купи побутового сміття, мішки з відходами, пластикові та скляні пляшки, бляшанки з-під пива, каністри, пакети, автомобільні шини, шматки розбитих автомобілів та інший бруд. Активісти не змогли знайти на острові жодної водойми, поверхня якої не рясніла би пластиковим непотребом.

Читайте також, що в одному з парків Києва біля озеру почали будівництво.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1821


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися