Паводки у Київській області воскресили обмілілу річку (ФОТО)

Минулої осені в річці Леглич зовсім не було води

В Обухівському районі Київської області завдяки весняним паводкам відновилася обміліла річка Леглич. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Української природоохоронної групи.

За даними організації, іхтіологи здійснили поїздку до малих водойм Ржищівської громади та дослідили дев’ять водойм, які відвідані вже не вперше. Минулої осені в річці Леглич, що біля села Кузьминці, зовсім не було води. Весна внесла свої корективи і у травні на цій ділянці повно води.

Фахівці виявили в річці Леглич три види риб. Пічкур звичайний та слиж європейський все ще наявні в цій водоймі, однак і види-вселенці поширюються. В річці Леглич трапляється сонячний окунь та ротань-головешка.

"З наших аборигенних риб у струмках багато плітки звичайної, є окунь звичайний, загалом близько десятка видів. Також дослідники вимірювали температуру у воді, вміст розчиненого кисню, відбирали проби для гідрохімічного аналізу", — розповіли в Українській природоохоронній групі.

Нагадаємо, у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться на балансі Національного університету біоресурсів та природокористування. "Гай хижих птахів" знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Гай став притулком багатьом рідкісним хижим птахам, серед яких — сови, яструби, шуліки, багато видів кажанів та інші. Окрім того, в лісі мешкають ліси, зайці, кабани, косулі, білки та інші тварини. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Окрім того, депутати підтримали оголошення природного об’єкту "Заплава орхідей" ботанічною пам’яткою природи. Орієнтовна територія цієї пам’ятки становить майже 25 гектарів. У цьому місці було знайдено найбільшу популяцію рідкісних орхідей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві активісти вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни та натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися